blog, Τεχνολογία

Κάμερες-Ασφαλείας

Τα Άγρυπνα Ψηφιακά Μάτια του Σύγχρονου Ανθρώπου

Οι κάμερες ασφαλείας είναι πλέον βασική ανάγκη για τον σημερινό άνθρωπο. Ως ένα σύγχρονο πολυεργαλείο έρχονται να του δώσουνε απεριόριστα “μάτια” που τόσο πολύ τα χεριάζετέ σήμερα, είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοι για την παρακολούθηση του σπιτιού, του γραφείου ή του εξοχικού, καθώς και για την εποπτεία των παιδιών, των ηλικιωμένων ή των κατοικίδιων. Όλες οι κάμερες δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και δεν προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες. Ας δούμε της βασικές κατηγορίες, τα κυριότερα χαρακτηριστικά και της ιδιαίτερες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους.

Εξωτερικές
Χαρακτηριστικά των καμερών της κατηγορίας: είναι Ιδιαίτερα ανθεκτικές σε άσχημες καιρικές συνθήκες και σε προσπάθειες βανδαλισμού τους, είναι εξοπλισμένες με θερμαντικές διατάξεις ή ανεμιστήρες, βρίσκονται εντός προστατευτικού περιβλήματος, είναι εφοδιασμένες με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας ή τεχνολογία νυχτερινής λήψης αστρικού φωτός γιατί πρέπει να ανταπεξέλθουν στο πρόβλημα του χαμηλού φωτισμού.

Εσωτερικές
Προορίζονται για χρήση εντός κτιριακών εγκαταστάσεων και για αυτό το λόγο δεν είναι αδιάβροχες και δεν έχουν την ίδια ανθεκτικότητα όπως οι εξωτερικές κάμερες.

Πρόσβαση web
Ορισμένες κάμερες πιθανώς να απαιτούν την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού για να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει στο χώρο του από έναν υπολογιστή. Στον αντίποδα υπάρχουν κάμερες που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία: ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές μέσω οποιουδήποτε web browser κι έτσι να ελέγχει τις κάμερές του τοπικά αλλά και από απόσταση, από οποιονδήποτε υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο δίκτυο.

Πρόσβαση Wi-Fi
Οι ασύρματες κάμερες σας δίνουν την ευελιξία να παρακολουθείτε σημεία που είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστούν με μία κάμερα που δεν έχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης. Η εγκατάστασή των καμερών για ασύρματη σύνδεση στο Wi-Fi απαιτεί μόνο να συνδεθούν με το υπάρχον οικιακό δίκτυο, ό,τι δηλαδή χρειάζεται και με ένα φορητό υπολογιστή ή tablet.

Πρόσβαση μέσω εφαρμογών
Υπάρχουν κάμερες, όπου παρακολουθείτε τι συμβαίνει στο χώρο σας, απ’ όπου και αν βρίσκεστε μέσο εφαρμογής, για συσκευές με λειτουργικό iPhone, Android και Windows. Έτσι ο χρήστης μπορεί να βλέπει ανά πάσα στιγμή και να ελέγχει το σπίτι ή το γραφείο του από οπουδήποτε, απλά έχοντας πρόσβαση σε Wi-Fi, 3G ή 4G.

Δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης
H δυνατότητα εγγραφής βίντεο μόνο όταν εντοπιστεί κίνηση, σας εξοικονομεί αποθηκευτικό χώρο, καθώς επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε ακριβώς ποια λήψη θέλετε να δείτε μελλοντικά. Αν λοιπόν σχεδιάζετε να καταγράφετε τις λήψεις της κάμερας, επιλέξτε μια κάμερα με εύκολες ρυθμίσεις ανίχνευσης αλλά και με δυνατότητα καθορισμού χρονοδιαγράμματος εγγραφής, προκειμένου να καταγράφετε ακριβώς αυτό που θέλετε απευθείας σε μια κάρτα microSD.

Ανίχνευση ήχου
Η λειτουργία ανίχνευσης ήχου αποτελεί την ιδανική προσθήκη στην τυπική λειτουργία ανίχνευσης κίνησης, ειδικά για αυτούς που επιθυμούν να εποπτεύουν ηλικιωμένους, παιδιά και κατοικίδια. Με αυτόματες ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη δυνατότητα ρύθμισης παραμέτρων ανίχνευσης ήχου για συγκεκριμένα σημεία, οι κάμερες με αυτό το χαρακτηριστικό σας προσφέρουν ακόμη πιο ουσιαστική παρακολούθηση.

Υποδοχή κάρτας MicroSD για εγγραφή τοπικά
Κάποιες φορές, εκτός από την δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, χρειάζεστε και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο, οπότε πρέπει να αναζητήσετε μία κάμερα με υποδοχή κάρτας microSD για τοπική καταγραφή και φυσικά για τη μετέπειτα θέαση των αποθηκευμένων λήψεων μέσω εφαρμογής.

Ενισχυμένη δυνατότητα εντοπισμού κίνησης και νυχτερινή όραση
Ορισμένες κάμερες διαθέτουν αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας (PIR) και δυνατότητα υπέρυθρου φωτισμού led για πιο αξιόπιστη ανίχνευση κίνησης και σε απόλυτο σκοτάδι. Οι αισθητήρες αυτοί στηρίζονται στις αλλαγές θερμότητας για να ανιχνεύσουν την κίνηση, πέρα από τις συνήθεις οπτικές ενδείξεις. Η λειτουργία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την παρακολούθηση τη νύχτα, όπου μια τυπική κάμερα δεν μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση λόγω ανεπαρκούς φωτισμού. Βασίζονται στη τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας και είναι κατάλληλες για συνθήκες πλήρους σκότους (0 Lux) ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις.

Dome
Βρίσκονται εντός γυάλινου ή πλαστικού προστατευτικού θόλου, είναι ανθεκτικότερες σε προσπάθεια βανδαλισμού τους επίσης δεν είναι εμφανής η κατεύθυνση στην οποία είναι στραμμένη η κάμερα.

Τύπου Box
Έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε κατακόρυφη ή οριζόντια επιφάνεια, εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, μπορούν να εξοπλιστούν επιπρόσθετα με φακούς μεγάλου οπτικού zoom για παρακολούθηση απομακρυσμένων σημείων.

Bullet
Είναι λιγότερο ογκώδεις από τις box κάμερες, είναι κατάλληλες για παρακολουθήσεις μικρών ή μεσαίων αποστάσεων, δεν παίρνουν φακούς για επιπρόσθετο οπτικό ζουμ.
Covert (spy)
Είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μη προδίδουν ότι είναι κάμερες παρακολούθησης.

Dummy
Είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να μοιάζουν με τις κανονικές κάμερες παρακολούθησης αλλά χωρίς να επιτελούν καμία πραγματική λειτουργία. Σκοπό έχουν την παραπλάνηση έτσι ώστε να αποτρέπουν οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια.

Δες τις κάμερες μας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *